Whiskey sour maken met bourbon Knob Creek.
12 November 2016, gepost in categorie Cocktails maken > Whiskey cocktails maken

Whiskey sour maken volgens de regels van de kunst.
- Neem een shortdrinkglas.
- Deze cocktail maken we klaar in de cocktail shaker.
- Meet 4,5 cl Bourbon af.
- Voeg 3 cl citroensap en 2 cl suikersiroop toe.
- Optioneel een dash Angostura bitters.
- Ijsblokjes en shake krachtig.
- Werk af met een partje sinaas en Amarena kers.
Benodigde shake-barmaterialen.
- Snijmes - snijplank.
- Cocktail shaker
- Shortdrinkglas.
- Maatbeker - jigger.
Goed om te weten.
We noemen deze cocktail een Whiskey sour en maken dit met Bourbon. In Bourbon moet er trouwens 51% mais aanwezig zijn en minimum 2 jaar gerijpt zijn op eikenhouten vaten. Uiteraard bent u vrij om thuis uw eigen favoriete whisk(e)y of bourbon toe te voegen. U kunt trouwens ook van uw favoriete likeur een sour maken, één van de bekendste sours is de Amaretto sour.
Enkele andere recepten op basis van Bourbon - Whiskey.
Tags
© Copyright Cocktails op Mensenmaat. Vraag voorwaarden voor gebruik inhoud aan via email.